Om mig
Fokusering
Kundalini
UFO
Midi
Tunefish
Forum
Artikler
Procentkur
BMI-Applet
SAND
Madkasse
Galdesten
E=MC2
ALO's artikler

Om artiklerne

Jeg har igennem tiderne været grebet af diverse emner som endnu ikke har fået sin egen side. Når jeg har samlet information om et emne har det til tider resulteret i en artikel, hvor jeg har samlet noget viden eller har formuleret en ide. Nogle af disse skriverier syntes jag er så gode at de fortjener at blive offentliggjort. Det er formålet med denne side at give en kort introduktion af disse artikler og hvis man er interesseret, kan man selv downloade artiklen og se nærmere på emnet.

Brug lovlig software. Brug OpenOffice.org Artiklerne er skrevet i den gratis og frit tilgængelige kontorpakke OpenOffice 3.1 som kan alt det jeg har brug for, samtidigt med at den kan læse og gemme i de formater, som dokumenter i mange andre programmer bruger. Jeg har valgt at lade filerne beholde OpenOffice-formatet, for at give læserne en mulighed for at prøve denne gode programpakke.

Programmerne bruges også i Tønder, Gribskov og senest Lyngby-Taarbæk Kommune, så jeg er ikke alene. Brugere af Microsoft Office, kan jo altid downloade filerne og se om deres fine, dyre program, kan håndtere fremmede formater. ;-)

Du kan være heldig at finde mine OpenOffice-filer med Google,( fx. søg i danske sider efter "asperger sand"). Google vil så tilbyde at vise filerne i HTML. (De kan nemlig godt læse åbne formater) Klik på denne mulighed og se dem i din browser.


Virusbeskyttelse

Min computer er beskyttet imod virus og alle hånde andre bizarre angreb af mit dejlige Panda Antivirus, som har holdt mine computere skadesløse i mange år. Derfor kan jeg med sindsro sige at det er meget usandsynligt at der er virus eller andet ubehageligt i de artikler jeg har lagt ud til download.

Forum

Interesserede personer er velkommene i mit forum, hvor jeg har lagt artiklerne ud i et område for forums godkendte brugere under forum-gruppen Emner fra artikler. Her kan man så i ro og mag læse og diskutere emnerne.

Klik på knappen Forum i menu ude til venstre.

E-mail

Klik på ALO nederst til højre og send en e-mail.

Procent-kuren

Procentkuren Principdiagram Den første artikel handler om Procentkuren, som er en slankekur der gerne skulle bryde med den udbredte tendens til at betragte en slankekur som en kamp imod kroppen. Noget af det man hører om gang på gang, i forbindelse med slankekure, er at man tager det samme eller som regel mere på, efter slankekuren er færdig, fordi kroppen går i krise-mode og sænker energiforbruget, når man har sultet sig et stykke tid. Når man igen spiser "normalt", vil man stille og roligt tage på indtil man når sin tidligere maksimalvægt. Kroppen har lært at det er "normalvægten" og vil gøre, det nødvendige for at holde den. Kroppen har lært at være fed.

For at undgå denne krisetilstand, er man, ifølge mig(jeg er ikke kostekspert, kun selvstændigt tænkende, hvilket til tider er bedre), nød til at arbejde med kroppen, istedet for imod den. Min ide går ud på at man langsomt og gradvist ændrer kosten over en lang periode, sådan at kroppen ikke får et chok og går i krise-mode. For at gøre det praktisk, har jeg lavet et regneark i OpenOffice, som beregner mellemværdierne, når man indtaster start og slutværdierne. Dette skulle gerne resultere i et langsomt og langtidsholdbart vægttab.

Jeg har med vilje taget burger og kager med i beregningerne i mit eksempel. Det er netop vigtigt at man ikke pludseligt spiser super-sundt, for kroppen skal langsomt vende sig til den nye kost og fordøjelsen skal omstille sig til at fordøje det nye der kommer igennem systemet. Nu vil alle kosteksperterne skrige i kor: "Det er usundt!" og det ville de have ret i, hvis formålet var at spise mere af den usunde kost, men hele fidusen er at man samtidigt gradvist introducerer en sund kostplan som efterhånden vil overtage mere og mere af pladsen i den daglige kost.

Hvis man nøje følger den nye kostplan uge for uge, vil kroppen kunne følge med, mens kosten ændrer sig og chanscen for snyde-spiseri og heraf følgende skyldfølelse, vil være minimeret, fordi "de lækre ting" man fik for meget af før, er indbygget i planen, i perioden hvor faren for tilbagefald er størst. Samtidig lærer kroppen at fordøje og værdsætte de nye ingredienser i kosten, som salat, frugt og fedt-fattigt protein.

I December 2007 forsøgte jeg at udbrede min ide, ved at sende den til over 100 diætister, kostvejledere og institutioner med fedme og kost, som speciale. Jeg fik nogle få og vage reaktioner fra enkelte modtagere. Jeg har så senere fået at vide at det er en gammel ide, som hele tiden har ligget i baggrunden. Med mit skema håber jeg at det bliver lettere for dem der kan lide systemer.

Selvfølgelig kan metoden ikke bruges til personer der er lige ved at dø, på grund af fedme, men hovedparten af dem der vil tabe sig, gør det for at se godt ud i en bikini næste badesæson og det er primært dem jeg vil anbefale at prøve metoden. Jeg kan ikke tage ansvaret for hvad læseren bruger min metode til, lige så lidt som at jeg kan give råd og vejledning om hvilken kost man skal indtage og i hvilke mængder. Den bedste løsning, vil være at sætte sine mål i samarbejde med en uddannet kostvejleder og bruge min Procentkur til at opnå et, forhåbentlig, godt resultat.

Selvom Internet Explorer kan "vise" mit regneark, mangler de øverste linier, så det kan ikke bruges til noget, sorry M$, close, but no cigar!

Søg efter "procentkuren" på Google. Hent vejledningen her og Regnearket her eller diskuter emnet i forum.BMI-Applet

BMI-applet preview Dette er godt nok ikke en artikel, men et forsøg på at lave en forbedret udgave at en BMI-beregner.
De BMI-beregnere som jeg har set rundt omkring på nettet har haft to, måske tre, grundlæggende mangler.
  • Normalt vil den BMI der beregnes og de grænser der er fastlagt, være designet så de svarer til anbefalingerne for unge kvinder, (18 - 30). Hvis man er mand eller ældre end 30, vil de anbefalede grænseværdier ændres.
  • Der bliver ikke taget højde for kropsbygning. En bodybuilder, kan godt være tung uden at have for meget fedt på kroppen og en person, der fra naturens hånd er spinkelt bygget, kan godt være sund.
  • Børn er meget svære at beregne BMI til, fordi anbefalingerne varierer år for år op igennem bardommen og puberteten. Desuden er der forskel på drenge og pigers udviklingstempo. I forbindelse med anoreksi, kan det være en fordel at hindre beregningen for børn, for ikke at "fodre" anoreksien yderligere.

Disse faktorer har jeg forsket i på internettet og indsamlet informationer om til mine beregner.

Min beregningsmetode er ikke nødvendigvis den absolut korrekte, men bare et forsøg på at vise at det kan gøres på en sådan måde at flere mennesker kan få et resultat der giver fornuftig vejledning, uden at interfacet bliver helt uoverskueligt.

En Applet kan styres via sin parameterliste og min BMI-Applet er ingen undtagelse.
Man kan ændre:

  • grænseværdier for hvornår man er fed osv. for mænd og kvinder individuelt
  • teksterne som brugeren får sammen med BMI-værdien
  • baggrundsfarver på panelet og knapperne
  • indstille start-indstillingen for køn og kropsbygning
  • indstille om der må beregnes værdier for børn

Prøv at se på applet-sidens kildetekst for flere detaljer.

Se de forskellige udgaver af Appletten og prøv de forskellige modeller.
Hvis du kan bruge min applet på din hjemmeside eller ønsker at udvikle videre på den, så send en e-mail til mig ved at klikke på min signatur nederst på denne side.
Beregningen for børn er ikke færdig, hvorfor denne del af programmet er blokeret.

Appletten er programmet i Jbuilder 7-10 og bruger nogle interne funktioner fra dette program.

Du kan se Applet siden her eller diskuter emnet i forum.SAND, en teori om aspergers syndrom og andre tilstande i autisme-spektret. (English)

Tegning af nervecelle

Jeg har igennem længere tid interesseret mig for autisme (Det startede nok med Rainman)og indenfor den sidste par måneder er jeg begyndt at arbejde på en teori om hvad årsagen til autisme er. Der er mange videnskabelige synsvinkler, som jeg ikke vil komme ind på. Dem må man selv søge efter på internettet, hvis man er interesseret.

Min teori kalder jeg for SAND og det står for Short Axon Nervous Design. Nu vil det nok undre nogen, at jeg giver teorien et engelsk navn, men det kommer sig af at jeg oprindeligt skrev artiklen på engelsk, da jeg syntes at min ide var så "fantastisk", at jeg straks ville skrive til alle de største forskere i hele verden og fortælle dem at jeg, som den eneste i verden, havde fundet løsningen til autismens gåde ;-) Det kan godt være at jeg har ret, men efterhånden som jeg skrev på teorien, fandt jeg ud af at det var mere praktisk at formulere mig på dansk og så få artiklen oversat professionelt, hvis ideen var så god som jeg, stadig tror at den er.

Grundideen er, som navnet siger at de nervetråde der sender signaler fra nerve til nerve, axoner(aksoner)-ne, er kortere når man har et nervesystem der er designet (fra naturens hånd) så man har de kendetegn der er defineret som autisme/aspergers syndrom. Bemærk at jeg holder fast i at autisme ikke er en sygdom eller et handikap, men gruppe mennesker, der er kendetegnet ved en særlig genetisk betinget egenart, som kan være både et gode og en plage, for en selv og omgivelserne.

Efterhånden som artiklen skrider frem, gennemgår jeg de forskellige konsekvenser, som det, ifølge mig, vil have når axonerne er kortere end hos NT-er(neuro-typicals, alle de andre). Jeg giver eksempler på hvordan dette ytrer sig i praksis og hvilke oplevelser individet, vil have som følge af den ændrede hjernestruktur.

Et af de få mennesker der har haft modet og lysten til at gennemlæse min artikel om SAND, har kaldt artiklen for "højpandet". Nu er hans egen pande en del højere end min, idet han er medlem af MENSA, men der ud over ikke ønsker at være kendt, så jeg må advare læseren om at det er en fordel, hvis man er kendt med lægelige termer og kacelli-sprog. ;-)

Den første opdatering af den danske tekst er nu kommet. Version 11. var den udgave der udviklede sig under arbejdet med oversættelsen til engelsk og derfor er denne version nummer 12. Der er kommet et par afsnit mere og enkelte steder er sproget rettet til, så der er harmoni imellem den danske og den engelske udgave i version 12.0.

Den er nu blevet til 12.1. Med et par afsnit mere, blandt andet om autismens oprindelse og jeg har lavet en grundig gennemgang af den enelske udgave, for at fjerne nogle "trætheds"-fejl.

Den første udgave af den engelske oversættelse er nu færdig. Jeg vil sige tak til Google Translate, som jeg har brugt til første udkast af oversættelsen. Denne udgave var dog så langt fra noget der ligner en kvalificeret oversættelse, at jeg var nød til at have den danske udgave ved siden af, for at kunne forstå det der var oversat. Der er nu ikke noget som et godt, gammeldags menneske ;-)

Søg efter "asperger sand" på Google eller diskuter emnet i forum.
Klik på linket for at læse mere om SAND.

English summary:
This is my theory on Autism/asperger. Short Axon Nervous Design or SAND. The basic idea, is that axons in the autistic nervous system are shorter than in NT's having a lot of different consequences, leading to the aspergian nervous design.

I am not a professional of any kind, so these are just thoughts coming from a "normal" person. Please, do accept that some of what I say may be wrong and in other parts I might be right. I do not know everything and if you disagree with me, I will just ask of you to come up with something better. We need all the ideas possible, to solve the riddle of Autism.

I you want to have a nice discussion about the subject i my forum, please register, then you change the forum language to English. I can help you with that (If you want to send an e-mail, just click om my signature, ALO, at bottom right of this page). Version has been updated to v12.1. I have added, some new paragraphs and cleaned up a lot of errors.

Click on this link if you want to know more about SAND(UK).Madkasseregnskab til bofællesskaber

Madkasseliste Der var engang... suk!... hvor jeg boede i bofællesskab og forhåbningerne var store, men resultatet blev som forventet, at der var nogle der tog og andre der gav. Til sidst gik vi hvert til sit, med bristede forhåbninger.

Da jeg kunne lidt med tal og ingen havde lyst til at sidde på madkassen, lavede jeg dette regnskabssystem, der er gearet til en begrænset dele-økonomi med månedlig "udligning". Grundideen er, at alle køber ind til fælles mad, i et rimeligt omfang og efter en aftalt basisvare-liste, med lidt sjov ved siden af. Derefter lægges bonerne i madkassen, men der er ingen penge i madkassen(der kan forsvinde).

Ved månedens slutning samler madkassebestyreren så bonerne ind og regner ud hvor meget hver enkelt har brugt. Den foregående måned har hver enkelt person haft et overforbrug eller et under-forbrug. Disse værdier regnes sammen for hver person og til sidst trækkes det fælles gennemsnit fra.

Nu kan alle se hvem der har brugt mere eller mindre end gennemsnittet og det er så meningen, at man justerer sine indkøb den næste måned, så alle bruger lige mange penge på fællesmad i løbet af året.

Når jeg var færdig med at regne, blev hele regnskabet hængt op i køkkenet, så ingen kunne sige at jeg skjulte oplysninger og desuden kunne alle se om jeg havde regnet rigtigt.

Dette system har fungeret nogenlunde problemfrit i den tid bofællesskabet overlevede.

Jeg går ud fra at denne model også kan bruges til firmaets kagekasse og andre steder, hvor en gruppe skal deles om en udgift.

På de sidste faner i arket er der brugsanvisning og eksempler på diverse opslag der blev brugt sammen med regnskabssystemet. Jeg kan ikke love at jeg vil komme ud og undervise alle der vælger at downloade denne fil, men hvis der er nogle få spørgsmål, kan jeg nok stadig huske hvordan jeg gjorde. Klik på min signatur( ALO )for at sende en e-mail.

For en sikkerheds skyld, har jeg ændret alle navne og slettet fortryd-bufferen, så man kan ikke se hvem der skyldte hvad, selv om man kender personerne i bofællesskabet. Til gengæld kan man se alle beregningerne og formlerne, så dem med regnearkserfaring kan snuse til hvordan systemet fungerer under overfladen.

Da jeg ikke har nogen regnskabsuddannelse, vil professionelle regnskabsførere nok tage sig til hovedet, men så må de for min skyld gerne rette fejlene og lægge den forbedrede løsning ud under GPL. ;-). Jeg vil da også gerne se den :-)

Selvom Internet Explorer kan "vise" mit regneark, mangler de øverste linier, så det kan ikke bruges til noget, sorry M$, close, but no cigar!

Når Google har fundet mit regneark, vil jeg lave en søge-vejledning, men indtil videre kan filen downloades her eller diskuter emnet i forum.Rundt om galdesten

Galdeblæren og galdevejene I 2007 startede mine problemer med galdesten. Til at begynde med var det som mavepiner, der pludseligt gik over, siden blev det værre og jeg måtte flere gange på skadestuen og indlægges enkelt gang, før min læge endelig stillede diagnosen og jeg kunne få pillet klumpen ud.

Jeg har stadig min galdeblære og har ingen planer om at få den fjernet, for de sidste 3 år har ingen galdestensproblemer haft.

Hele dette forløb har affødt en masse tanker og jeg har samlet viden og erfaringer, som jeg gerne vil dele med alle der har oplevet galdestensmerter eller kommer til det.

Dette afsnit indeholder fire artikler, som faktisk var den oprindelige grund til at jeg startede denne side. Jeg har dog været længe om at overvinde frygten for alle de komplikationer der kan komme, ved at offentliggøre viden af medicinsk tilsnit, uden at have alle de rigtige uddannelser, der kræves for måtte hjælpe mennesker i nød. De der skal leve af andres sygdom, vil nok nødigt give denne indtægtskilde fra sig, og så betyder det mindre om der ryger nogle mennesker i processen.

Hvis du har galdesten og er på Facebook, er der en mulighed for at "møde" ligesindede her: Facebookgruppe om galdesten
eller diskuter emnet i forum.


Galdesten, ekstra info
Dette er en kort gennemgang af hvordan jeg oplevede et langvarigt og livsfarligt galdestensanfald, samt nogle praktiske råd. Det er en god introduktion til fænomenet, hvis man er så heldig at man ikke selv har prøvet det.
Teksten kan hentes her.
Smertefri ventetid før galdestensoperation
Mens jeg havde et af mine galdestensanfald, fandt jeg ud af at hvis jeg bare lod være med at spise, fortog smerterne sig efterhånden. Dette kunne jeg dog ikke blive ved med, så jeg prøvede at spise det blødeste jeg kunne finde i mine gemmer og det viste sig at være en dåse med syltede ferskner.

Jeg tog en bid og ventede... ingen smerter, så en hel halv fersken... ingen smerter.. Resten af dåsen forsvandt hurtigt og jeg var mæt for en tid. Efter et par timer kom sulten tilbage og denne gang prøvede jeg med min favorit sygemad yoghurt, men det var ikke godt... maven føltes som om en fodbold blev pustet op bag de nederste ribben og det var svært at få luft. Medicin, vand og ned og ligge... men jeg vidste at det var maden der gjorde forskellen.

På dette tidspunkt vidste jeg godt, at jeg normalt ikke havde det så godt med at spise fed mad. Som barn blev jeg stopfodret med franskbrødsmadder med centimetertykt tandsmør og vammel børneost. Jeg protestterede tusind gange inden min mor endelig forstod, at det godt kunne være rigtigt, og skrabede halvdelen af efter at have smurt madderne, som de skulle være. Tandsmør var et symbol på overflod og jeg skulle have det så godt som muligt, "om du så tud-skriger", som hun plejede at sige.

Da jeg så endelig kom til lægen, efter en weekend med feber og en defekt mobil, som undskyldning, kunne han se at jeg havde gulsot, lige så snart jeg trådte ind ad døren. Jeg fik taget nogle tests og kom på hospitalet. Her pillede de en valnøddestor galdesten ud af min galdegang og pumpede mig med tre slags antibiotika, til jeg var helbredt for ALTING.

"Smertefri ventetid før galdestensoperation" er resultatet af disse oplevelser, de studier af galdesten på Internettet som fulgte og erfaringer fra opholdet på hospitalet.

Inden vi kommer til artiklen er der en ting som er vigtigt at slå fast med syvtommerssøm.

Hvis man oplever galdestensmerter, skal man søge læge, hvis det varer længere end 12 timer., siger min læge.

Det er ikke nok at man evt. kan blive smertefri med den fedtfri kost! Testen er om man kan spise en deciliter yoghurt eller anden fed kost uden at opleve ubehag. Jeg var, stort set smertefri, selvom jeg havde alvorlig betændelse i galdeblære og omkringliggende væv. Det kan man dø af! Hvis jeg stak tungen ned i en teske med yoghurt, kom smerterne voldsomt tilbage efter ca. 10 minutter.

Derfor er disse kostråd kun til ventetiden før en operation, men vil ikke gavne, hvis de bruges til at camouflere smerterne med, så man ikke får behandling, før det er for sent. Er det tydelig nok?

Jeg mener at den absolut fedtfri kostplan, bør undersøges nærmere, men selvom jeg har fremsendt alle tre galdestensartikler til utallige mavetarmkirurger, læger, kostvejledere og andet sundhedspersonale, har alle vendt det døve øre til. Det er vigtigere at have den faglige ære i behold end at lære noget af en patient. Så gør det ikke noget at hundredvis af mennesker lider unødvendige smerter, mens de venter på en galdestensoperation.
Artiklen kan hentes her.
Plan for et liv uden galdesten
Efter min indlæggelse, søgte jeg meget på internettet efter information om galdesten og alt til faget hørende.

Resultat blev et opråb til mig selv om de ting jeg skulle huske for at slippe for flere galdestensanfald. Det er stort set bare en huskeliste, men hvis den kan komme til gavn for andre, skal jeg da ikke holde den tilbage.
Teksten kan hentes her.
Det kræver et godt helbred at være indlagt!
Dette er historien om hvordan jeg oplevede at være indlagt på Gentofte sygehus. Den afdeling jeg lå på er, så vidt jeg ved, nedlagt, men det er altså ikke min skyld. Her er vi ovre i den lette genre og selv om der er visse humoristiske indslag er det alvorligt nok.

For eksempel er min hånd aldrig blevet sig selv igen. Da jeg kom ud var jeg bekymret for at der skulle gå koldbrand i huden mellem tommel og pegefinger, fordi den stadig føltes blodfattig og følelsesløs da jeg kom hjem og måtte gnides til live. Jeg var oppe det meste af den nat og duppede hånden med sprit, som øger blodgennemstrømningen. Der ud over fik huden voldsom massage, hver anden time eller når den begyndte at summe. Det gør den stadig en gang imellem og føles lidt underlig til hverdag, men farven er næsten normal. Underhuden på ydersiden på højre pegefinger og helt ned til forbi håndledet er fortykket og har mistet noget af sin elasticitet, så der er sket en permanent skade.

Det skal lige siges igen og kan ikke siges tit nok; Personalet gjorde deres bedste for at få det hele til at fungere, men nedskæringer og underbemanding kunne mærkes helt ind i stuerne.
Artiklen kan hentes her.


Relativitetsteori
Relativitetsteorien og andet naturvidenskabeligt

Min "afsløring" af relativitetsteorien startede egentlig som en aprilsnar og er baseret på mit ubehag ved tanken om at der findes en absolut højeste hastighed, nemlig lysets. De fleste mennesker har det fint med dette, men det har jeg ikke. Derudover har jeg skrevet et par andre ideer om lysets indre natur og min udvidede udgave af "Big Bang". Hvis jeg får andre ideer af "naturvidenskabelig natur", vil de lande her.Listen af artikler skal nok blive udvidet med tiden .
Skabt: 21.6.2009
Opdateret d. 23.4.2011
Via